JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Picamoixons - On l’oli és tradició

No us perdeu: les lluïdes festes majors , Ca l'Orga, que actualment és la seu de l’Entitat Municipal Descentralitzada, i el Trull de l’Oli. Si us ve de gust caminar, podeu fer el recorregut fins a Fontscaldes i pujar al puig Cabré. En acabar, podeu fer un bon àpat al restaurant.

Algú va definir Picamoixons com la Suïssa de l'Alt Camp: muntanyes, riu, paisatge atractiu i una munió de vies de comunicació que dibuixen el seu relleu escultòric.

La línia del ferrocarril de Lleida a Reus i Tarragona (construïda entre 1856 i 1879) travessa la població pel pont de ferro de la Roixel·la (1860).Aquesta línia enllaçà amb la de Barcelona a Lleida, per Vilanova i Valls, el 1883.

La Festa Major d'estiu se celebra el primer cap de setmana d'agost, en honor a sant Salvador, patró del poble. Durant aquesta celebrada festivitat, a banda de les diverses actuacions musicals, el teatre i altres espectacles per a totes les edats, té lloc la sardinada popular, que es fa cada any el diumenge de festa major i convoca un gran nombre de persones,tant de Picamoixons com de la rodalia.  La Festa Major d'hivern, en honor a sant Josep, es fa pels volts del 19 de març i compta amb actuacions musicals i altres espectacles.

Al poble heu de visitar Ca l'Orga, el Casal annex i les actuacions que s’estan fent a l'entorn, com el Centre d'Interpretació de l'Oli. El molí de l'oli de la Cooperativa encara manté el sistema tradicional de producció: amb pedres i cofins. En temps de la collita, cap al mes de novembre, podeu anar a visitar el trull i comprar un dels pocs olis que encara s’elaboren de manera tradicional.

Picamoixons és una Entitat Municipal Descentralitzada del municipi de Valls.  L'activitat excursionista clàssica és pujar fins a la torre del puig Cabré des de la banda de Picamoixons. I si el que voleu fer és un petit recorregut, us aconsellem que passegeu per l’indret on, anys enrere, es representava el pessebre vivent.

A poca distància de Picamoixons hi ha un jaciment paleolític, concretament del Plistocè, que ens indica que en aquella època ja hi havia un assentament humà molt a prop del poble.